APA KELEBIHAN DAN ISTIMEWA JADI AHLI SHAKLEE ATAU PENGEDAR SHAKLEE?


Salam sejahtera buat semua!!!

Let's get serious!!!

Saya pernah mengalami beberapa kegagalan dengan perniagaan, baik dari rumah secara fizikal mahupun secara maya.  Apatah lagi secara atas talian, pun pernah saya hadapi kegagalan.  Multi Level Marketing?  Hrmm.. jangan cakap, adalah juga saya cuba, pun semuanya tidak membuahkan hasil.

Tak apalah, cliche - "bukan rezeki saya" atau "usaha saya yang masih belum padu"

Tetapi, secara tidak sengaja saya terjebak dengan dunia Shaklee serta dunia keahlian Shaklee.   Pada mulanya, kerana mencari vitamin menambah susu badan.  Hrm.. siap ada pek istimewa yang menjimatkan lagi... (Almaklumlah, nak beli terus 1 set penuh dengan 4 jenis vitamin.. hi3... tak mahu saya.  Melainkan terbukti dah produk itu selamat dan berkesan, barulah saya berani melaburkan duit untuk 1 set penuh tersebut).  Saya terlibat dengan Shaklee sebagai pengguna (terus melarat jadi ahli Shaklee dah), sebulan pertama - mencuba set istimewa, terus saya jatuh cinta ambil set penuh yang bertahan hingga 6 bulan!!!  Dan nyata, ianya memberikan kesan yang amat memberangsangkan.

Bermula dari situlah saya berminat untuk berkongsi tentang kebaikan yang saya dapati dari amalan pemakanan suplemen ini.  Ternyata apabila kita amalkan suplemen, memang kita lebih sihat.  Macam dia --> Klik sini!!!  Juga, jangan dilupa dengan Rahmat Tuhan yang memperkenankan.. Syukur!!!  Oleh sebab itu, saya berkongsi kebaikan bersama yang terdekat.  Jadi saya pun mendaftar jadi pengedar... Omputih kata Independent Distributor… Jadi ahli Shaklee… Fantastik!!! Dah jadi pengedar, baru lah saya tahu bahawa Shaklee ini adalah syarikat MLM?  Owh... tidak!!! Semua kenangan pahit dan mimpi ngeri saya bakal berulang agaknya!!!  Huh!!!

Itulah pandangan pertama saya bila saya mula mengetahui tentang keahlian Shaklee yang MLM.  Timbul sedikit rasa sesalan kerana, ahh terjebak lagi aku!!! Sedangkan pernah saya berkata, "TIDAK KEPADA MLM".  Kemudian, saya menimbang-nimbang balik pemikiran spontan saya tadi.  Tak mengapa, saya akan cari dahulu kebaikan dan keburukan syarikat ini.  Kaji pula kisah "upline"2 saya.  Perlahan-lahan saya mendekatkan diri serta perlahan-lahan juga saya menggali serba sedikit tentang dunia keahlian Shaklee ini.

Ternyata kumpulan yang saya sertai bukan kumpulan yang calang-calang orangnya.  Upline saya dan upline2 diatasnya, juga bukan calang-calang orangnya!!!  Master weh!!! Master...!!!  Bayangkan, dalam tempoh beberapa bulan sahaja, ribuan distributor telah muncul.  Malah ada jua distributor yang telahpun menjadi Master hanya dalam tempoh 9 bulan (wah!!!!  Saya pun akan menyusul!!! - Dengan produk yang bagus dan network yang bagus, sudah tentu!!!)

Malah:
 • online dan offline training disediakan, 
 • support group disediakan, 
 • customer group disediakan, 
 • coaching disediakan, 
 • seminar disediakan, 
 • panduan disediakan, 
 • bimbingan perniagaan disediakan, 
 • bimbingan produk disediakan, 
 • sentuhan nurani jua turut disediakan,
 • diskusi tentang apa sahaja disediakan, namakan apa sahaja!!! 
 • dan ianya percuma!!! (tapi ada jugaklah yang berbayar - seminar, kalau semua percuma.... hrmmm lemaklah)

Dulu, saya pun tidak faham, kenapa mesti jual secara direct selling ni?  Apa kalau betul produk ni bagus, tak boleh jual terus ke kedai-kedai, pasaraya-pasaraya?  Sekarang, sejak berkecimpung dengan bisnes Shaklee ni, baru saya tahu mengapa?  Malah, banyak betul perkara tentang MLM dan apa sahaja tentang perniagaan yang saya belajar dari Grup LadyBoss Ahli Shaklee ni.  (Psst.. kalau dulu, masa saya gagal dengan macam-macam jenis MLM sebelum ini, saya tak pernah tahupun tentang banyak perkara mengenai perniagaan)  Ternyata, dengan kumpulan saya ini - baaannnyyaaaakkkkkk ilmu dapat percuma sahaja.

Huh bukan sahaja ilmu malah ... RM RM RM RM - Bonus beb, BONUS!!! (yang saya tak pernah dapat sebelum ini dengan MLM lain)  Sebab utamanya?  Shaklee fokus kepada penjualan produk-produknya, yang pelbagai dan bagus.  Bukan fokus kepada menarik ahli semata-mata atau fokus kepada 1 @ 2 produk sahaja!!!

Ini bukan omongan kosong ye!!! Ini realiti!!! 

Berbalik kepada kenapa direct sellling... Pernah tengok tak Shaklee mengiklankan produk di papan iklan, suratkhabar, televisyen, radio, dsb seperti H*** dan H****l***?  Tak pernah bukan?  Itulah yang membezakannya.  Shaklee mahupun ahli Shaklee tidak membazirkan peruntukan ke saluran-saluran promosi yang sememangnya mahal!  Penjimatan itulah yang membolehkan Shaklee membayar bonus ahli-ahlinya.  Dan beruntungnya lah pemakan-pemakan vitamin, pengguna-pengguna barang rumah, pengguna-pengguna produk kecantikan keluaran Shaklee ini.  Kenapa?  Kerana harga produk-produk ini jauh lebih murah dibandingkan dengan kualitinya!!!  Bagaimana boleh jual murah, jika produknya sangat bagus?  Kerana penjimatan tersebut tadi!!!  Sekiranya Shaklee (yang mempunyai kilang sendiri ini - owh ya... kebanyakan MLM lain tidak mempunyai kilang sendiri dan tidak mampu mengawal kualiti produk!!!  Mereka hanya memasarkan produk yang dihasilkan oleh kilang-kilang tertentu dan menjenamakannya semula) menggunakan konsep pemasaran biasa, sudah pasti harganya lebih mahal kerana kos yang terpaksa ditanggung  serta keuntungan yang terpaksa dikongsi  kepada pemborong, peruncit, logistik, sewa, promosi dan sebagainya!

Ha3.. sekarang nampak jelas kan? 

Jadi sekiranya, anda mahu turut serta bersama kami menjadi ahli Shaklee dan merasai pendapatan sampingan (yang satu hari nanti, pasti akan menjadi pendapatan utama keluarga - sepertimana yang berlaku kepada kebanyakan daripada kami - masing-masing berhenti kerja daripada pendapatan hampir 4 angka atau hampir 5 angka untuk fokus kepada bisnes Shaklee kerana bonusnya yang mampu mencecah 5 angka bulanan dengan konsisten (jauh lebih baik dari gaji bulanan), (fuh.. letih menaip, pendek nafas... hahahahaha), JANGAN BERLENGAH LAGI.  SERTAI KAMI SEGERA!!!  Jadilah ahli Shaklee macam saya dan Master2 yang lain.  Hubungi saya supaya dapat saya daftarkan anda tanpa berlengah lagi!!!  Ruginya lah hai jika kita bertangguh-tangguh!!!


Apa lagi, hubungi saya k: Boleh call saya - 0162972050 atau pm via fb: Citra Sutera atau emel: suteracitra@gmail.com atau tweet Salwa Masdan atau G+ Citra Sutera

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...